Sunt og godt med Kigok

Blå Uke ble arrangert for første gang i Bodø. En årlig festival som tiltrekker seg alle som jobber i, eller har interesse for hva som beveger seg innen de blå næringene. Der leverte Kunnskapsenteret i Gildeskål (Kigok) prosjektet "Fra Hav til Gaffel".

10.12.202011:46 Irene Granberg

Blå Uke er en faglig og kulturell feiring av havet og ble arrangert for første gang i Bodø. Ambisjonen er at det skal bli en årlig festival som tiltrekker seg alle som jobber i, eller har interesse for hva som beveger seg innen de blå næringene. Flere bedrifter er med, deriblant Kigok. Vi leverte prosjektet Fra Hav til Gaffel som Kigok har høstet gode erfaringer med.

Prosjektet varte to dager og har til hensikt å lære ungdommer om sjømatnæringen og hvordan tilberede delikate, gode og sunne sjømatretter. Vi har tro på at dette kan bidra til at ungdommen med denne kunnskapen lettere kan velge sunn og god sjømat når de selv skal tilberede mat videre, samt bli bevisstgjort hvor mange muligheter det er for yrkesvalg i den marine næring.

Bodø videregående skole, restaurant- og matfag forberedte og planla matlagingen sammen med profesjonell kokk også kjent som Rocke-kokken, henning Gjestang Johansen.

Etter over 1 år med nødvendige restriksjoner gjennomførte vi med stor entusiasme ved at fremtidens kokker ved VGS forberedte og serverte 3 retter med deilig sjømat som ble servert på Salmon Center Bodø.

Crème de la crème råvarer fikk vi fra Salten laks og Rødbrygga Sjømat.

 

 

Irene Granberg
Blå Uke ble arrangert for første gang i Bodø. En årlig festival som tiltrekker seg alle som jobb, click to open in lightbox
Irene Granberg
Vår samarbeidspartner i vårt prosjekt, den erfarne rocke- kokken Henning Gjestang Johansen lærte , click to open in lightbox
Irene Granberg
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox