L

TA KONTAKT MED KIGOK

tore@kig.no          992 54 561
camilla@kig.no     901 06 399
trine@kig.no         926 91 573
per@kig.no           950 86 404
kine@kig.no          481 68 060
heidi@kig.no         957 00 163

Eller stikk innom på Øya 49, Inndyr

w

Ambassadører for sjømatnæringen med spennende prosjekt i Oslo!

Kigok arrangerer 12.-15.februar Marine Takeover, der åtte av Kigoks ambassadører skal møte elever fra 9.trinn ved utvalgte skoler i Oslo.

10.02.202009:58 Kine

Ambassadørene er læringer i sjømatnæringen og elever ved Meløy videregående skole på Naturbruk, Fiske og fangst og Akvakultur. De er engasjert av Kigok for å delta på rekrutteringsarbeid, som skolebesøk, messer og leirer, utvikle materiell og møte barn og ungdom på deres premisser.

 

-Jeg synes oppgaven som ambassadør for Kigok er kjempekjekk. Man får nye utfordringer hele tiden og blir kjent med mange herlige mennesker- sier ambassadør Marthe Øijord.

 

I Oslo skal ambassadørene presentere havbruk og fiskeri, samt utdanningsvalg innen ulike områder av sjømatnæringen. Ambassadørene forteller om hvorfor de valgte som de gjorde, og svarer på noen myter om næringen.

 

Målet for prosjektet er å rekruttere ungdom og spre informasjon om sjømatnæringen som mulig utdannings- og yrkesvalg. Samtidig vil Kigok bidra til balansert kunnskap om fiskeri og havbruk når det gjelder sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft. God bruk av de marine ressursene er viktig for hele landet, og det er nødvendig å få flere ungdommer på laget.

 

- Synes dette er et rått yrke, og dere burde prøve, sier Tora som er ambassadør og lærling hos Cermaq, og har ett år igjen før hun tar fagbrev som røkter.

 

Prosjektet avsluttes på lørdag 15. februar med invitasjon til visningssenteret The Salmon på Tjuvholmen, der både elever og foreldre vil få omvisning og en smakebit av havets delikatesser.

 

 

Følg oss på Instagram: @marine_takeover og @kigok_gildeskal