«Tar over Oslo»

De skal spre kunnskap om havbruksnæringen, rekruttere ungdommer til skolen sin og ikke minst svare på vanskelige spørsmål! Ambassadørene har reist til hovedstaden!

– Det er utrolig spennende! Vi har med oss veldig flinke ungdommer, som kan veldig mye, og mange interesserte Oslo-ungdommer! Det sier Isabel B. Hansen, prosjektmedarbeider i KigOK, over telefonen fra Oslo. Hun er, sammen med tre andre ‘voksne’, med på turen for å være til hjelp for ambassadørene.
– Vi hjelper litt til på det praktiske med å organisere dagene, sørge for at ambassadørene kommer seg til skolene med kollektivtrafikk, og passe på at det tekniske utstyret funker. Ellers er det ambassadørene selv som står for alt av presentasjoner og informasjon til Oslo-elevene.

God respons
Åtte ambassadører, fordelt på fire puljer som reiser rundt til ca. to 9.klasser om dagen i tre dager. Det blir en del elever å møte, og Isabel rapporterer om god respons.
– Det er ikke så mange av elevene her i Oslo som har vurdert å gå yrkesfag, eller kjenner så godt til det. Eller i det hele tatt har holdt en fisk. Så det er litt ukjent for dem, men de kommer med mange gode spørsmål rundt både bærekraft og etikk, som våre ambassadører svarer veldig godt på!
Isabel forteller også at ambassadørene har opprettet en Instagram-konto hvor elevene de møter kan stille spørsmål og få svar.

Lære mer
I tillegg til å dra rundt på skolene, inviterer også ambassadørene de elevene som er interessert til å møte dem på The Salmon på Tjuvholmen, hvor de kan møte ambassadørene en gang til, få mer informasjon og til å med få seg en smaksprøve på fisken.
– Jeg må bare skryte av ambassadørene våre, altså, de er utrolig flinke. I tillegg er jo dette en fin tur for dem, hvor de blir godt kjent med hverandre. De har vært på ‘Escape Room’ og vi skal også på teater. Oslo er en stor by, og har mye på by på! Avslutter hun.
Psst! Sjekk ut filmen vår om ambassadørene før de dro av gårde på www.nynaring.no!

-->