Prosjekt


Vi brenner for at barn- og ungdom skal se sitt eget potensial, oppdage muligheter rundt seg og vokse opp med gode opplevelser. Kigok´s prosjekter bidrar til rekruttering til fiskeri- og havbruksnæringen samt prosjekter rettet mot lokalsamfunn som bidrar til bolyst.

Videre brukes vår ekspertise av andre aktører til prosjektorganisering. Du er velkommen til å ta kontakt om du ser Kigok kan bidra med kompetanse innen andre prosjekter, eller du har ideer til prosjekter som Kigok kan utføre til nytte for rekruttering, utvikling eller lokalsamfunn.

  • Marin Innovasjonscamp

    Sammendrag Innovasjonscamp er en treningscamp i kreativitet og nyskaping. Deltagerne får et konkrete og praktiske oppdrag fra reelle problemstillinger i næringslivet, og skal gruppevis finne løsninger og presentere disse for en faglig jury. I denne innovasjonscampen har vi et spesielt søkelys på sjømatnæringen, og lokale bedrifter bidrar med de praktiske oppgavene og der igjennom forankre…

  • Aqua Nor

    Kigok har i tradisjon tro også i 2021 vært på oppdrettsmessen Aqua Nor. 20 lærlinger innenfor akvakulturfaget var med til Trondheim i til sammen tre dager. På messeområdet ble ungdommene presentert det siste innenfor ny teknologi innen avl, for og foringsregimer, biomassemåling, konstruksjon og drift av flytende merder, nøter, sikkerhetsutstyr, brønnbåter, behandling av fisk, veterinærmedisin,…

  • Fiskerimesse

    Sammendrag Den årlige fiskerimessen blir arrangert i Meløy. I 2019 deltok 91 elever fra tiende klasse fra Meløy og Rødøy kommune. Ideen med messa er å skape en arena der ungdom og lokalt næringsliv møtes. Gjennom å skape slike møteplasser mener vi at rekruttering til fiskerinæringen øker, samt at tilhørighet og stolthet over lokalt næringsliv…

  • Sprelsk mat på alle fat

    Sammendrag Kigok arrangerer sjømatprosjekt for elever ved barne- og ungdomsarbeiderfag fra videregående skoler i Salten. Elevene skal først få opplæring av Fiskesprellinstruktører før de skal holde et motiverende Fiskesprellkurs for noen av de eldste barnehagebarna i lokalområdet. Tidligere er dette arrangert i Fauske og Meløy. Bakgrunn Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål…

  • Fra hav til gaffel

    Sammendrag Deltagerne får erfaring og opplæring i matens reise fra hav til gaffel. Deltagerne får informasjon om muligheter i marin næring som; fiskeri- og fangst, fiskeforedling og oppdrettsnæring. Elever får videre behandle lokale råvarer fra sjømatanlegg og fra fiskebåt, lære om det lokale næringsliv. Prosjektet varte to dager og har til hensikt å lære ungdommer…

  • Friluftskole

    Sammendrag Uke 33 2021 hadde vi gleden av å ta i mot en ny gruppe med unge friluftsinteresserte. I samarbeid med Gildeskål kommune, arrangerte vi Friluftskole. Friluftskolen er at av våre flere årlige happenings, som er en fryd å få arrangert. I år var vi i en av Gildeskåls mange perler, Storvik. Under årets friluftskole…

  • Marinecamp For Ungdom

    Sammendrag Marincampen ble gjennomført i uke 36 og 37 2021 med en uke for jenter og en uke for gutter. Ungdom fra Nordland lærte om sjømatnæringen ved å blant annet besøke og delta i arbeidshverdagen til lokale bedrifter og visningsanlegg. Deltakerne besøkte Gifas sine oppdrettsanlegg, og fisket med undervisningsbåten Oscar Sund. De gjorde undersøkelser i…

  • Aqua Battle

    Sammendrag Kunnskapsenteret i Gildeskål (Kigok) arrangerte «Aqua Battle» som består av konkurranser der 12 deltagere fra havbruksbedrifter og Nord universitet konkurrerer mot hverandre med hensikt å vise frem muligheter i fiskeri- og havbruksnæringen for å rekruttere og inspirere barn og unge til å velge marine næringer som utdanningsvei – bidra til yrkesstolthet til lærlinger under…

  • Sjømatkalas

    Sammendrag For å stimulere, inspirere og motivere til økt sjømatkonsum blant ungdom arrangerer Kigok sjømatkurs for elever på VG1 ved videregående skolen på Inndyr. Elevene vil lære å tilberede sunne, gode, enkle og raske sjømatretter som passer godt til hybellivet. Prosjektet arrangeres i tilknytning til faget naturbasert produksjon og blir kyndig veiledet av profesjonell kokk.…